keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Syksyn suosikkisalaatti 1


Maistoin salaattia ensimmäisen kerran kaverin luona keskiviikkona ja sunnuntaihin mennessä olin jo tehnyt salaattia kolme kertaa kotona. Pitääkö kehua vielä enemmän? Täydellinen talvisalaatti!

Lämmin kurpitsa-sienisalaatti

1 kg myskikurpitsaa isoina kuutioina
12 salvian lehteä
4 pilkottua valkosipulin kynttä
4 rkl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria
ruokalusikallinen voita
300 gr herkkusieniä
rucolaa
150 gr sinihomejuustoa

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa

Sekoita kurpitsa, salvia, valkosipuli ja öljy uuninpellillä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 190 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Paista sienet pannulla voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hieman jähtyneet kurpitsat ja sienet keskenään ja lisää murennettu juusto, rucola ja kastike.

Ohje on alunperin Guardianista. Samalla sivulla oleva punajuuri-bulgursalaatti näyttää myös aika herkulliselta. Sitä ennen taidan kyllä tehdä vielä kerran kurpitsasalaattia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...